Sunday, January 9, 2011

kisah hari ini~


hari neyhh....pnat kua p photoshoot tuk visual com n typo...tp nampaknyew...gambo photogediks kitorg je yg banyak...hahahhahah...nk wat camne...dah mmg photoholic punye org kn...huuuuu~otw g kitorg t'tarik kt 1 budak lelaki ni...mate die besaaa...boolattt...bile kitorang ambik gamba die..die senyum2 malu2...hehe...pastu..otw blek....xnk pnoh lak bas kan....ade la plak pnyanyi tambahan...aaajaaa...aaajaaa....tum hai...tu jela melodi die yg aku ingat...pak cik india..tua....kuruih beno....bukak2 pintu bas tu tros aje die mnyanyi....die pn masuk...smpai blakang..then duduk kat sebelah dak pompan mlayu...aku dpt melihat tekanan di wajah budak pompan tu yang tpakse mndenga dendangan suare ala2 shahrukhkhan tu...hahahha...aku punye gelak....mmbe2 aku jgn ckp la...sume dok tsengeh2 je mndengarkan pk cik india tu nyanyi...dlm ati aku...mabuk ke ape pak cik nih??skali tdengar...allahuakbar allahuakbar...die azan!OMG!pak cik ni islam ke??err..tp knp die mcm tu....dah mcm2 konklusi aku buat...maybe sbb tekanan or mslh umahtangge agaknye..kne tinggal bini ke kan...xpn die mngalami masalah memori...kot2 die masih ingat zmn2 mude2 g kabaret club ke kan..kot2 die vokalis band rock kapaks kt situ ke kan...tkenang tu yg dok mnyanyi2...x pn die nk jadik contestant jangan lupa lirik..haha mrepek!tp tula yg tlintas2 kat tak aku time tuh..haha...tambah plak...ramai warga asing dlm bas tu..pikir2...ye x ye...hari ni kn ahad....n wonder aku rase terasing di bumi sdri...aku bg tmpat dok aku kt sorg mak cik tuh..sian aku tgk die..dokong ank cam nk tjatuh...sbb ank die t'tdo..dgn barang lagi...so aku pn b'diri la b'himpit2 ngan warga asing...myanmar ke thai ke aku x sure sbb loghat diorg lbey krg je...tp musykil kot aku....mereka saling bpelukan sesama mereka...lelaki meh...geli aku..siap pgg2 dada lah pinggang lah..apelah..ciss!mrosakkan jiwa suci aku tol!...aku ape lg...coverla badan aku ngan beg...bukan ape...kot2 mereka hilang kawalan..n terrab* aku nanti..owh tiddakkkkk!!!...huuu...T.T ..lg satu kt dalam bas kan...pick pocket ade je kt mne2...tp aku da ready awal da...duit2 besa aku ltak dlm kocek depan...yg sket2 je aku ltak kt beg...pastu...lceng pn bunyik...mk cik yg aku bg seat aku tu nk trun..trus je die panggil aku...dik2...meh duduk ni...trima kasih ye dik...aku senyum jela...then ambik seat tu...mase kitorang kt padang kota tu...ade sorg budak lelaki...bserban....bjubah putih lusuh...bibir die merah..kesan asam boi agknye...mntak sedekah...aku without hesitation bg jela sengget~kesian~bukan ape..aku pikir..budak2 camni...di eksploitasi sesetengah pihak biasanya..ade agen yg sruh diorg mngemis....n hasilnya agen tu yg perabeh..such a JERK!!!...tp...drpd budak tu kne pukul nanti...aku bg jea...seikhlasnya~aku ksian ngan nasib golongan camni...aku respek lg yg masih ada usaha..jual tisu ke...men instrumen...utk dptkan duit...bukan dgn cara mngemis tnpa buat ape2...yg hilang upaya tu lain cerita...tp ade yg sempurna sifat ni kdg2 aku jmpe...yg mampu bkerja pd zahirnya...hanya tau tadah tangan...pgg cawan~no effort at all!!!golongan camni aku mmg x bg wet...it is not the way...better to give them "pancing" bukan "ikan"...so that diorg trus berusaha~its great to have those feeling when u be good to someone else~and summarizely...i'm verry happy today...everything goes smoothly...






p/s:aku hepy kwn ngan diorang(^^)v

2 comments:

  1. uii... pjgnya menulis... dah mcm baca karangan da.. hehehe

    ReplyDelete
  2. haha...tu barula namenye kisah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...